torstai 11. lokakuuta 2012

Torstai


Mulla oli yksi kukkaruukku ehjänä ulkona ja siihen oli hyvä ostaa tämä syksyksi,aika nätti. Lyhdytkin olen jo vienyt ulos,mutta kynttilöitä en vielä,täytyy kaivella laatikon pohjia,jospa muutama kynttilä löytyisi.


Sisällä alkaa olla aamuisin aika viileää,takkaa täytyisi ahkerasti lämmittää. Täytyy ottaa tavaksi että kantaa jo illalla puita sisälle aamua varten,kun heti aamusta on ihan kamala lähteä hakemaan ulkoa puita kun muutenkin palelee.

Tässä mietiskelen jos lähtis puistoilemaan,kun näyttäis olevan ihan mukava ilmakin,tai ainakaan ei sada vettä. Vielä viimeiset välipalat ja läksyt ja sitten voisi alkaa pukemaan. Juu,näin teemme. Nukahtaisin varmaan pystyyn,jos sisälle jäädään. Wilma huusi yöllä oikein kunnolla ja kauan,pitkin yötä. Mahavaivoja. Illalla söi velliä paljon,siinä syy. Tähän asti saanut pienempiä määriä ja ollut yöllä levoton,mutta en heti tajunnut että johtuisi vellistä. Mutta nyt ei voi kyllä erehtyä. Ihan selvää mahakipua. Ei tullut paljon nukuttua. Nyt vellitaukoa ja toivotaan että yöt helpottaa. Alunperin alettiin velliä kokeilemaan kun Wilma alkoi herätä useammin syömään yöllä,kun pitkään söi vaan kerran yössä. Mielenkiinnolla kyllä odotan seuraavia öitä,että miten sujuu...olisi kiva nukkua :)

2 kommenttia:

  1. Eräs puukauppias sanoi kerran, että sisällä kannattaa olla muutaman päivän tarpeeseen sopiva määrä puita. Puiden olisi hyvä olla huoneenlämmössä ainakin vuorokausi, ennenkuin niitä alkaa polttamaan, pintakosteus ehtii siinä ajassa haihtua ja kunhan talvipakkaset alkaa, niin myös puut ehtii lämmitä huoneenlämpöisiksi. Huomattavasti helpompi saada syttymään :) Sen jälkeen olen itse noudattanut tuota ohjetta, eikä ole ollut ongelmia takan syttymisen kanssa.

    Mukavaa syksynjatkoa koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin mä ajattelin myös,että ne ehtii kuivahtaa sisällä ja syttyy paremmin. Lapset ovat innokkaita kantamaan puita sisälle,jokainen kun tuo muutaman,niin on jo iso kasa :)

      Poista

Sivun näyttöjä yhteensä