maanantai 11. kesäkuuta 2012

Pienet apulaiset

Meillä on monta pientä apulaista kotitöissä lähes päivittäin! Aina ei tietenkään lapset halua osallistua,eikä tarvitsekaan,mutta monesti kaikki hommat tulee tehtyä yhdessä ja hommat sujuu huomattavasti nopeammin yhteistyöllä.

Näin kesällä,monesti vauhtia lapsiin saa lupaamalla jäätelöt palkaksi kun hommat on tehty :)

Ronja tyhjää aikaisin aamulla tiskikoneen niin saan heti aamusta keittiön siivottua,siitä on iso apu ja on kiva lähteä ulos heti aamusta kun keittiö jää siistiksi. 


Eemeli innostui myös keittiön siivouksesta,vei tiskiä tiskikoneeseen ja tiskialtaaseen ja pyyhki koko pöydän tosi puhtaaksi,konttasi pöydällä,pyyhki pöytää ja hyräili iloisesti :D

Kaikilta lapsilta sujuu myös kivasti pesukoneen ja kuivausrummun täyttäminen. Ja välillä lapset myös vievät omat puhtaat vaatteensa kaappiin,myös pienimmät haluavat ihan ehdottomasti viedä itse :)

Joinakin iltoina jaetaan jokaiselle pieni homma ja hetkessä alakerta onkin taas siisti. Esim. Ronja auttaa keittiön siivouksessa,Oona järjestelee ulkovaatteet,kengät ym. eteisessä ja Venla,Alli ja Eemeli kerää leluja olohuoneesta.

Lapset ovat myös alkaneet kattaa pöytää ja tehdä salaattia,välillä tuleekin jo taistelu että kuka saa pilkkoa mitäkin salaattiin :)

Mutta nyt lähtee tämä äiti ihan itsekseen siivoamaan keittiön,kun Eemeli nukkuu sohvalla ja muut ovat ulkona. IHANAA PÄIVÄÄ KAIKILLE!!



 

1 kommentti:

  1. Hienoa, että lapset osallistuvat ja oppivat samalla. Osaavat sittenKIN, kun muuttavat omilleen :)

    VastaaPoista

Sivun näyttöjä yhteensä