maanantai 12. marraskuuta 2012

Aamuisin...

...meillä on yleensä yllättävän rauhallista. Mä kesällä mietin kauhukuvia että millaista kaaosta meidän arkiaamut tulee olemaan kun on kolme koululaista. Mutta asiat lähtivät sujumaan omalla painollaan. Kaikki ovat aika omatoimisia ja asiat tehdään joka aamu samalla tavalla,jokainen tietää miten pitää toimia.

Koululaiset ovat reippaita ottamaan aamupalaa itse,yleensä kysyvät mitä on aamupalaksi ja mä sit sanon. Ja menevät itse ottamaan. Välillä kaikki syövät samaa ja välillä on useampi vaihtoehto ja voi syödä mitä haluaa. Tilanteen mukaan. Muroja syödään yleensä kasin aamuina ja hedelmää lisäksi,sen voi syödä samalla kun katsellaan aamuohjelmia. Leivänpaahdin on ahkerassa käytössä aamuisin. Se on kätevä,kun voi ottaa leipäpussin pakastimesta ja laitaa leivät suoraan paahtimeen. Välillä minä laitan leipätarvikkeet pöytään valmiiksi ja välillä ensimmäinen syömään tuleva koululainen laittaa.

Kun teen puuroa niin sitä tarjotaan sitten yleensä kaikille. Ja voi syödä sitten vielä muuta lisäksi. Välillä jos yksi haluaa ihan ehdottomasti puuroa,niin sitten tehdään yksi annos :)

Tarvittaessa joustetaan asioissa aamuisin,jos aika menee tiukaksi tai muuten tilanne vaatii. Joskus voi lapsia väsyttää ja silloin auttaa että teen voileivän ja sen saa syödä olohuoneessa. Välillä kouluun kiirehditään hiukset harjaamatta ja voileipä kädessä. Onneksi on koulumatkaa,niin voi ottaa vaikka sen voileivän tai hedelmän matkalle jos aamulla tuli kiire :)

On niitäkin aamuja,kun kaikkia väsyttää ja kaikki on otsa rypyssä jo alakertaan tullessa ja mikään ei ole hyvin ja kaikki ruokakin on pahaa. Ja äänet avataan jo yläkerrassa. Mutta otetaan se voima näihin aamuihin niistä hyvistä aamuista.

Välillä koululaiset ihmettelevät,miksi heidän täytyy ottaa itse aamupalaa? Koska,on lapsia,jotka lähtevät ihan yksin aamulla kouluun kun vanhemmat ovat töissä ja vaikka mä olenkin nyt kotona,niin en mä aina ole. Niin haluan että lapset osaavat nämä asiat. Ja on niitäkin aamuja kun laitan kaiken valmiiksi. Välillä viikonloppuisin oikein panostetaan aamupalaan ja syödään kaikessa rauhassa :)

Hyvää aamua myös sinulle!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivun näyttöjä yhteensä